Zbirka nalog iz strojnih elementov: zobniška gonila - Ren, Zoran; Glodež, Srečko; Belšak, Aleš (2017)
Zbirka nalog iz Strojnih elementov - Zobniška gonila obsega izbrane praktične naloge s področja preračuna zobniških gonil z valjastimi, stožčastimi in polžnimi pari. Zbirka je dopolnilo univerzitetnemu učbeniku z naslovom: Glodež S., Ren Z., in Flašker F., Strojni elementi - Zobniška gonila : univerzitetni učbenik. Fakulteta za strojništvo, Univerza v Mariboru, 2008. Za uspešno uporabo zbirke nalog je učbenik nujno potreben, saj so po njem povzete vse v besedilu navedene oznake, enačbe, slike, tabele in diagrami brez posebne navedbe vira. Zbirka je namenjena kot pripomoček pri teoretičnih vajah in seminarskih nalogah ter kakovostnejši pripravi študentov za pisni del izpita pri predmetu Strojni elementi in sorodnih izpitov. Zaradi sodobnih postopkov preračuna je primerna tudi za uporabo v splošni strojniški praksi.
Keywords: zobniška gonila; valjasti zobniki; stožčasti zobniki; polžni zobniki; rešene naloge