Konstruiranje z upoštevanjem zanesljivosti in vzdrževalnosti - Kramberger, Janez (2017)
Učbenik predstavlja eno redkih del v slovenskem jeziku na področju konstruiranja tehniških sistemov z upoštevanjem zanesljivosti in vzdrževalnosti. Osnovni  namen učbenika je pokazati možnosti in načine, s katerimi lahko v fazi projektiranja  izboljšamo učinkovitost tehniških sistemov s stališča zanesljivosti in vzdrževalnosti. Učbenik je namenjen študentom strojništva pri predmetu Konstruiranje z upoštevanjem zanesljivosti in vzdrževalnosti. Uporaben je tudi pri predmetih sorodne vsebine. Učbenik je lahko pomemben vir informacij tudi za študente drugih tehniških fakultet in inženirje, ki se v praksi ukvarjajo s problematiko zanesljivosti, vzdrževanja in varnosti tehniških sistemov. To znanje je zdaj raztreseno po različnih knjigah in referencah, ki so uporabnikom težje dostopne.  Osnovni namen tega dela je, da se zahtevna obravnavana tematika na enostaven način približa uporabnikom. Iz tega razloga je v učbeniku v posameznih poglavjih vključenih več kratkih zgledov za pojasnilo obravnavane snovi in predstavitev praktične uporabe predstavljenih metod.
Keywords: konstruiranje; zanesljivost; vzdrževalnost; okvare; verjetnost