Konstrukcijske lastnosti in uporaba celičnih gradiv: Skripta - Vesenjak, Matej (2017)
V skripti so predstavljene osnovne vrste celičnih gradiv, načini izdelave in možnosti uporabe v inženirstvu ter drugih področjih. Natančno so opisane konstrukcijske lastnosti različnih vrst celičnih gradiv v primerjavi z mehanskimi in termičnimi lastnostmi osnovnih gradiv, iz katerih so izdelana. Navedene so njihove prednosti, slabosti in omejitve ter predlogi in smernice za izboljšave le-teh. Posebej so poudarjeni odzivi celičnih gradiv pri mehanskih obremenitvah in sposobnost absorpcije energije. Natančno in obširno je prikazana obstoječa literatura na področju celičnih struktur ter raznolike možnosti njihove uporabe.
Keywords: celični materiali; izdelava; mehanske lastnosti; termične lastnosti; uporaba