Mikrobna biotehnologija: skripta z navodili za vaje za študijski program Biologija - Trček, Janja (2018)
Mikrobna biotehnologija ‒ skripta z navodili za vaje je namenjena študentom 1. stopnje študijskega programa Biologija. Skripta je sestavljena iz teoretičnih osnov z opisom osnovnih orodij in metod s področja mikrobna biotehnologija in osmih praktičnih vajah. Vaje so sestavljene iz dveh delov: v prvem delu so primeri laboratorijskih procesov, pri katerih se študenti spoznajo z različnimi mikroorganizmi za produkcijo uporabnih produktov, v drugem delu pa so vaje s področja genskega inženirstva, pri katerih se študenti spoznajo z osnovami bioinformatike in kloniranja genov pri bakterijah. Študenti si z razumevanjem teh vaj pridobijo osnovne teoretične in praktične izkušnje s področja mikrobne biotehnologije.
Keywords: mikrobna; biotehnologja; skripta za vaje; mikrobni bioproces; bioinformatika; kloniranje