Criminal Justice and Security in Central and Eastern Europe: From Common Sense to Evidence-based Policy-making: Book of Abstracts - Marina Bajić; Meško, Gorazd; Lobnikar, Branko; Prislan, Kaja; Hacin, Rok (2018)
Kazensko pravosodje in varnost v Srednji in Vzhodni Evropi: knjiga povzetkov. Ta e-knjiga vsebuje izvlečke referatov, predstavljenih na dvanajsti mednarodni konferenci o kazenskem pravosodju in varnosti v srednji in vzhodni Evropi, ki jo je organizirala Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru 25. in 27. septembra 2018. Letošnja konferenca je podnaslovljena Od skupnega smisla do oblikovanja politik, ki temelji na dokazih, in obravnava trenutne izzive, povezane z oblikovanjem politike na področju kazenskega pravosodja in varnosti. Knjiga povzetkov vsebuje več kot 60 povzetkov referatov, predstavljenih na konferenci v 13 panogah, 2 plenarnih zasedanjih in 2 okrogli mizi. Med tradicionalnimi temami na področju kazenskega pravosodja, preprečevanja kriminala, socialnega nadzora, nacionalne varnosti in policijskega dela, povzetki vključujejo tudi sodobna varnostna vprašanja, povezana s kriminalističnimi preiskavami, pravnimi perspektivami, preprečevanjem radikalizma, organiziranim kriminalom in terorizmom, policijsko integriteto, penologijo, kibernetsko zaščito. analiza kriminala ter zasebna in korporacijska varnost.
Keywords: konferenca; varnostne vede; varnost; srednja in vzhodna Evropa; Slovenija