Oddajni sistemi: laboratorijske vaje - Donaj, Gregor; Kramberger, Iztok (2019)
Gradivo vsebuje navodila za laboratorijske vaje pri predmetu Oddajni sistemi za študente univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Telekomunikacije. V navodilih je 10 laboratorijskih vaj. Prvi dve obravnavata laboratorijsko merilno opremo in študentom dajeta osnovno znanje za izvedbo preostalih vaj. Naslednje 4 vaje obravnavajo analogno amplitudno in frekvenčno modulacijo ter uporabo teh modula-cij pri prenosu radijskih signalov. Zadnje 4 naloge obravnavajo digitalne modulacije in multipleksiranje ter uporabo teh tehnologij v sistemih prizemne televizije DVB-T in podatkovne vsebine v digitalni televiziji.
Keywords: telekomunikacije; laboratorijske vaje; marilna oprema; analogne modulacije; digitalne modulacije; digitalna televizija