Knjiga prispevkov 2. mednarodne znanstvene konference: »Učne metode za ekonomske in poslovne vede« - Marina Bajić; Gajšt, Nataša; Plos, Alenka (2019)
Poleg podajanja strokovnih in znanstvenih vsebin poučevanje nalaga tudi spodbujanje študentovega učenja z uporabo učinkovitih strategij pouka v spodbudnem in motivirajočem okolju, kar pa mora biti usklajeno z našimi predvidenimi učnimi izidi in raznolikimi ter specifičnimi konteksti, v katerih se poučevanje in učenje odvijata. Ta zbornik prinaša izbor prispevkov z 2. mednarodne znanstvene konference na temo učnih metod s področja ekonomskih in poslovnih ved, ki je bila 7. maja 2018 na Ekonomsko-poslovni fakuteti Univerze v Mariboru. Avtorji pričujočih prispevkov delijo skupni interes tako za nenehno izboljševanje lastnega poučevanja kot tudi za spodbujanje zavzetosti študentov za učenje, s ciljem prispevati k svetovni blaginji.
Keywords: učne metode; ekonomske in poslovne vede; didaktika; visokošolsko izobrževanje; študenti