Exercises in Travel Writing and Literary Tourism: A Teaching and Learning Experiment - Potočnik Topler, Jasna (2020)
Vaje v potopisnem pripovedništvu in literarnem turizmu: Poučevalni in učni eksperiment. Knjiga z naslovom Exercises in Travel Writing and Literary Tourism Tourism – A Teaching and Learning Experiment je rezultat eksperimentalnega projektnega dela v okviru pouka angleškega jezika pri predmetu English in Tourism – Higher Level 1 na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru, ki je vključevalo poučevanje v razredu, raziskovanje v knjižnicah in doma ter terensko delo. Prinaša osem prispevkov magistrskih študentov turizma, ki z različnih zornih kotov obravnavajo potopisno pripovedništvo in literarni turizem, pri čemer so avtorji imeli povsem proste roke pri izbiri konkretnih tem, sloga in naslova. Področje potopisnega pripovedništva je pomembno ne zgolj kot svojevrsten diskurz, turistični trend ter orodje znamčenja in umeščanja znamenitosti in/ali destinacij, ampak tudi kot orodje poučevanja in učenja tujega jezika, ki poleg nadgradnje specifičnega jezikovnega znanja spodbuja radovednost, raziskovanje, ustvarjalnost, vrednotenje in osebni razvoj.
Keywords: potopisno pripovedništvo; literarni turizem; znamčenje; poučevanje; učenje; angleški jezik